В началото на есента ново дългоочаквано заглавие от Разказвач №1

...
 В началото на есента ново дългоочаквано заглавие от Разказвач №1
Коментари Харесай

Отвратителните рими на Роалд Дал

 В началото на есента ново дълго чакано заглавие от Разказвач №1 в света Роалд Дал ще зарадва дребните читатели. „ Отвратителни рими “ е брошура със занимателни истории, в които чудатият публицист споделя 6 познати на всички ни приказки по нов и необикновен метод. И то в рими. Съпътствана с емблематичните черно-бели илюстрации на Куентин Блейк, книгата заема своето място измежду останалите популярни творби на Роалд Дал в библиотечната серия на издателство „ Ентусиаст “, в която се подреждат още „ Матилда “, „ Дани – първенец на света “, „ Фантастичният господин Фокс “, „ ГДВ “, „ Вещиците “ и други
„ Отвратителни рими “ е най-кратката творба на английския публицист, само че все пак тя изобилства от всичко това, което го трансформира в обичания Разказвач на милиони деца по света – непредвидени обрати, язвителен език и безподобен комизъм.
Този път Роалд Дал се превъплъщава в ролята на стихотворец, с цел да ни срещне с известни и обичани персонажи като Червената шапчица, Вълка, Пепеляшка, Златокоска и трите прасенца. Но защото писателят не е обожател на финали от вида „ И заживели щастливо до края на дните си “, различният завършек на приказките сигурно ще изненада (и даже шокира) читателите. Целта на Роалд Дал е да показа пред публиката истината, с цел да излезе нескрито това, което в реалност се е случило с тези герои. Затова дали Пепеляшка ще се омъжи за красивия принц и ще оцелеят ли трите прасенца след офанзивата на вълка – не е напълно несъмнено.
Нестандартният взор на Роалд Дал към обичаните приказки, предизвика BBC да екранизира „ Отвратителни рими “. Филмът, който излиза през 2016 година, е отличен с няколко награди и носи на основателите си номинация за Оскар в категория „ Най-добра късометражна анимация “.
По традиция 10% от авторското заплащане от продажбата на „ Отвратителни рими “, както и на всички останали книги на Роалд Дал, се подаряват на фондация „ Роалд Дал “. Организацията подкрепя профилирани детски клиники и благотворителни организации във Англия, които се грижат за деца, заболели от епилепсия, болести на кръвта и с мозъчни контузии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР